Gyoza – En himmelsk japansk smakupplevelse
Vem älskar inte japansk mat? Med sina spännande smaker och lockande dofter är japansk mat en av de mest populära köken i världen. En pol favorit är definitivt gyoza, små, smakrika dumplings som är perfekta som aptitretare eller som en del av en större måltid. Dessa små föremål av glädje är oemotståndliga och väldigt roliga att göra själv!
Nu är en perfekt tid att prova att göra gyoza hemma och imponera på dina vänner och familj. Här är ett enkelt recept för att njuta av dessa små smakbitar:
Ingredienser:
– 250g kycklingfärs
– 1 vitlöksklyfta, finhackad
– 1 tsk färsk riven ingefära
– 2 msk japansk sojasås
– 1 tsk sesamolja
– 1 vitlöksklyfta, finhackad
– 1 tsk majsmjöl
– 1 paket gyoza-skivor (40 stycken)
– 2 msk olja för stekning
– 1 dl vatten
Tillagning:
1. Blanda kycklingfärs, vitlök, ingefära, sojasås, sesamolja och majsmjöl i en skål.
2. Placera en tesked av fyllningen i mitten av varje gyoza-skiva. Fukta kanterna av gyoza-skivan med lite vatten och vik ihop until små piroger, tryck ordentligt för att försegla.
3. Hetta upp olja i en stekpanna över medelvärme. Placera gyoza-skivorna med botten ner i stekpannan och stek tills botten är gyllenbrun.
4. Häll 1 dl vatten över gyoza-skivorna och täck stekpannan. Sänk värmen och låt sjuda i 5-6 minuter eller tills vattnet har ångat bort.
5. Ta av locket och stek gyoza-skivorna tills de är gyllenbruna och krispiga.
Servera genast med sojasås och njut av!
Gyoza är en fantastisk liten delikatess som är enkel att göra och rolig att äta. Prova detta recept och du kommer att förstå varför det är en favorit runt om i världen. Missa inte chansen att uppleva den himmelska smaken av gyoza!
Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på MORSHEDI.