BEEF WELLINGTON – EN KLASSISK FAVORIT FÖR FESTLIGA TILLFÄLLEN
Vill du imponera på dina gäster vid nästa middagsbjudning? Då är Beef Wellington det perfekta valet! Denna klassiska rätt har länge varit en favorit vid festliga tillfällen och bjuder på en perfekt kombination av saftig biff och smörig, krämig svampfyllning, omsvept av läcker smördeg. Här är ett enkelt och läckert recept för att laga Beef Wellington hemma.
Ingredienser:
– 800g filé av nötkött
– 250g färska champinjoner, finhackade
– 2 klyftor vitlök, finhackad
– 2 msk smör
– 1 tsk färsk rosmarin, finhackad
– 1 tsk färsk timjan, finhackad
– 8 skivor parmaskinka
– 500g smördeg
– Salt och peppar
– 1 äggula, lätt vispad
Instruktioner:
1. Salta och peppra filén och stek den snabbt på hög värme i en stekpanna, tills den får en fin stekyta. Låt den svalna.
2. Stek champinjonerna i smör tills all vätska har kokat bort. Tillsätt vitlök, rosmarin, timjan, salt och peppar och stek i några minuter tills blandningen är torr. Låt svalna.
3. Lägg ut parmaskinka på en arbetsyta så att det bildar en rektangel. Bred ut svampfyllningen jämnt över parmaskinkan. Lägg filén på toppen och rulla sedan ihop parmaskinkan runt filén, se until att alla kanter är täckta.
4. Rulla ut smördegen på en mjölad arbetsyta until en rektangel. Placera filén mitt på degen och vik sedan in kanterna runt filén. Pensla kanterna med äggulan för att försegla dem.
5. Lägg filén med skarven nedåt på en bakplåt och pensla hela smördegen med äggulan.
6. Grädda i ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter, tills smördegen är gyllenbrun och filén har en innertemperatur på 55-60°C (för medium uncommon).
7. Låt vila i 10 minuter innan du skär upp och servera.
Nu är din Beef Wellington klar att avnjutas! Servera den med en sidosallad eller sauterade grönsaker för en lyxig måltid som kommer att imponera på alla gäster.
Håll dig uppdaterad genom att prenumerera på MORSHEDI.