Hej kära läsare!
Idag tänkte jag dela med mig av en riktigt härlig recept för Chili Con Carne. Detta är en klassisk rätt som passar perfekt för en mysig middag tillsammans med familj och vänner. Med rätt kryddning och en härlig balans av kött, bönor och tomater blir detta garanterat en favorit på middagsbordet!
Ingredienser:
– 500g nötfärs
– 1 lök, finhackad
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– 1 röd paprika, tärnad
– 1 burk krossade tomater
– 1 burk kidneybönor, sköljda och avrunna
– 1 burk majs
– 2 msk tomatpuré
– 2 tsk chilipulver
– 1 tsk paprikapulver
– 1 tsk spiskummin
– Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Stek nötfärsen i en stor gryta tills den är genomstekt. Tillsätt löken och vitlöken och stek i ytterligare några minuter tills löken är mjuk.
2. Tillsätt paprikan och fortsätt steka i några minuter.
3. Rör i krossade tomater, kidneybönor, majs, tomatpuré och kryddor. Låt sjuda i ca 20-30 minuter tills såsen har tjocknat något.
4. Servera med ris, nachos eller varför inte ett gott bröd.
Detta recept är perfekt för att bjuda många gäster då det går att göra i stora mängder och är både enkelt och gott. Så varför inte överraska dina vänner nästa gång det är dags för middag?
Keep up to date by subscribing to MORSHEDI!
Tack för att ni läst och ha en riktigt trevlig middag!