Fish tacos är en läcker och lätt att laga maträtt som har blivit en favorit över hela världen. Denna mexikanska inspirerade rätt är perfekt för både vardagsmiddagar och festliga tillfällen. Den kombinerar läckert frasiga fiskbitar med färska grönsaker och en kryddig sås, allt insvept i en mjuk tortilla. Läs vidare för två unika och utsökta recept på fish tacos som kommer att bli en succé vid middagsbordet.
Recept 1: Tempura Fish Tacos
Ingredienser:
– 500g färsk vit fiskfilé (t.ex. torsk eller kolja)
– 1 kopp mjöl
– 1 kopp majsmjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– 1 kopp kallt kolsyrat vatten
– 8 mjuka tortillabröd
– Sallad
– Hackad rödlök
– Färsk koriander
– Limeklyftor
– Kryddig sås (1/2 kopp majonnäs, 2 msk sriracha, saften av 1 lime)
Instruktioner:
1. Skär fisken i bitar och torka den väl med papper.
2. Blanda mjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt det kolsyrade vattnet och vispa until en jämn smet.
3. Doppa fisken i smeten och fritera i varmt olja tills den är gyllenbrun och genomstekt.
4. Värm tortillabröden och fyll dem med friterad fisk, sallad, rödlök och koriander.
5. Toppa med kryddig sås och servera med limeklyftor.
Recept 2: Grilled Fish Tacos
Ingredienser:
– 500g färsk vit fiskfilé (t.ex. tilapia eller hälleflundra)
– 2 msk olivolja
– 1 tsk chilipulver
– 1 tsk spiskummin
– Saften av 2 lime
– Salt och peppar
– 8 mjuka tortillabröd
– Coleslaw
– Avokado skivor
– Hackad färsk koriander
– Kryddig sås (1/2 kopp gräddfil, saften av 1 lime, 1 tsk chipotlepasta)
Instruktioner:
1. Blanda olivolja, chilipulver, spiskummin, saften av 1 lime, salt och peppar i en skål. Marinera fisken i blandningen i minst 30 minuter.
2. Grilla fisken tills den är genomstekt och har fina grillmärken.
3. Värm tortillabröden och fyll dem med grillad fisk, coleslaw, avokado och koriander.
4. Toppa med kryddig sås och servera med limeklyftor.
Njut av dessa läckra fish tacos och glöm inte att prenumerera på MORSHEDI för att hålla dig uppdaterad med fler utsökta recept.