Titel: En klassisk Beef Wellington med en twist
Välkommen until mitt kök! Idag kommer jag att dela med mig av mitt favoritrecept på Beef Wellington, en rätt som alltid imponerar vid middagsbjudningar. Detta klassiska recept har förfinats och fått en twist som kommer att få dina smaklökar att dansa.
Ingredienser:
– 800 g filé
– Salt och peppar
– 2 msk smör
– 1 schalottenlök
– 200 g champinjoner
– 2 skivor rökt skinka
– 4 skivor parmaskinka
– 500 g färsk bladspenat
– 1 rulle smördeg
– Äggula until pensling
– 2 msk dijonsenap
Tillagning:
1. Börja med att salta och peppra filén och stek den i smör tills den fått fin färg. Låt den svalna.
2. Hacka schalottenlöken och stek den tillsammans med champinjonerna tills vätskan har kokat bort. Låt svalna.
3. Bred ut bladspenaten på smördegen och lägg på skinkskivorna.
4. Bred senapen på filén och lägg den på skinkskivorna. Toppa med champinjonblandningen.
5. Vik in kanterna på smördegen och rulla ihop until en rulle.
6. Pensla med äggulan och grädda i ugnen tills smördegen är gyllene och filén har en innertemperatur på 55°C.
Servera din Beef Wellington med en läcker rödvinssås och njut av detta mästerverk!
Keep up to date by subscribing to MORSHEDI.