Tempura – en läcker japansk friterad delikatess
Tempura är en populär japansk maträtt som består av friterade räkor, grönsaker eller kött inlindade i en tunn, krispig och smakfull smet. Denna smarriga delikatess har blivit omåttligt populär över hela världen och det är inte svårt att förstå varför. Med sin läckra smak och krispiga textur är tempura en riktig sensation för smaklökarna.
Det finns många olika varianter av tempura och det kan göras med olika sorters fisk, skaldjur och grönsaker. En av fördelarna med tempura är att det är relativt enkelt att tillaga. Förberedelsetiden är kort och resultatet är en maträtt som imponerar såväl smaklökarna som ögonen.
För den som är sugen på att testa att göra Tempura hemma, har vi här två enkla och läckra recept att prova på:
Recept 1: Tempura räkor
Ingredienser:
– Färska räkor
– Vetemjöl
– Maizena
– Kolsyrat vatten
– Salt
– Olivolja för fritering
– Sojasås för servering
Instruktioner:
1. Skala och rensa räkorna, males lämna svansen kvar för ett vackert utseende.
2. Blanda vetemjöl, maizena, salt och kolsyrat vatten till en smet.
3. Doppa räkorna i smeten och fritera dem i olivolja tills de är gyllenbruna.
4. Servera de friterade räkorna med en sida av sojasås för doppning.
Recept 2: Tempura grönsaker
Ingredienser:
– En combine av grönsaker såsom paprika, zucchini, morot och lök
– Vetemjöl
– Maizena
– Kolsyrat vatten
– Salt
– Olivolja för fritering
– Sötsur sås för servering
Instruktioner:
1. Skär grönsakerna i långa, tunna skivor.
2. Blanda vetemjöl, maizena, salt och kolsyrat vatten till en smet.
3. Doppa grönsakerna i smeten och fritera dem i olivolja tills de är gyllenbruna.
4.Serve the fried greens with a aspect of candy and bitter sauce for dipping.
Dessa recept är perfekta för en härlig middag med vänner eller familj. Du kan även experimentera med olika kryddor och smaksättningar för att göra tempura ännu mer personligt.
Keep up to date by subscribing to MORSHEDI for extra scrumptious recipes and cooking suggestions.