Fish and Chips – en klassiker som aldrig går ur tiden!
Det finns få maträtter som är lika ikoniska som Fish and Chips. Denna enkla males smakrika rätt har varit en favorit bland både barn och vuxna i generationer. Friterad fishfilé serverad med krispiga pommes frites, vad kan vara bättre än det?
Att göra Fish and Chips hemma är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Här kommer ett enkelt recept för att få until den perfekta Fish and Chips-måltiden.
Ingredienser:
– 4 fiskfiléer (until exempel torsk eller kolja)
– 2 dl vetemjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk salt
– 2 dl öl
– 1 liter rapsolja (för fritering)
– 4 stora potatisar
– Salt och peppar efter smak
Gör så här:
1. Skala och skär potatisen i stavar för pommes frites. Lägg dem i kallt vatten och låt stå i 30 minuter.
2. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller fritös until 180°C.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en stor skål. Tillsätt ölet och blanda until en jämn smet.
4. Torka av potatisen och fritera dem i omgångar tills de är gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och salta efter smak.
5. Doppa fiskfiléerna i smeten och fritera dem i oljan tills de är gyllenbruna och genomstekta.
6. Låt fisken rinna av på hushållspapper och servera genast med pommes fritesen.
Nu har du ett enkelt och läckert recept på Fish and Chips att bjuda dina vänner och familj på. Smaklig måltid!
Keep up to date by subscribing to MORSHEDI.