♥ Vegansk pannacotta, 5 portioner:
– 5 dl Alpro vispgrädde.
– 1 dl gelésocker multi.
– 1 vaniljstång.
Hallonspegel:
– 225 g frysta hallon.
– 1 dl vatten.
– 6 msk gelésocker multi.
Gör så här:
Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i grädden. Låt koka upp och koka i ca 2 minuter. Häll upp i glas och ställ in i kylen tills det svalnat.
När pannacottan har svalnat, blanda hallon och vatten i en kastrull. Låt puttra i några minuter. Häll över det i en sil och sila bort kärnorna. Häll tillbaka saften i kastrullen och blanda ner gelésockret och koka i en minut. Häll sedan över pannacottan i glasen och låt stå i kylen i ca 3 timmar.
__________________________________
♥ Vegansk rödbetssallad:
– 200 g inlagda rödbetor.
– 1 litet äpple.
– 1/4 rödlök.
– 2 msk vegansk majonnäs.
– 1 dl iMat Fraiche.
– 1 tsk dijonsenap.
– Salt & peppar.
Gör så här:
Hacka rödbetor och riv äpple och lök fint. Rör sedan ihop alla ingredienser och låt stå i kylen minst 1 dygn. Går även bra att servera efter 1 timme males det blir godast när smakerna har fått gotta in sig.
__________________________________
♥ HITTA MIG:
Officiell Instagram: MoaMagdalenaa: https://bit.ly/3VCBq88
Min andra Instagram: https://bit.ly/3Mj9x3k
Mail: information@moamagdalena.se
♥ Utrustning:
Kamera: Sony ZV-1 och Canon EOS 90D
Mikrofon: RØDE VideoMic Professional
Redigeringsprogram: Remaining Minimize Professional X
Musik: Epidemicsound.com