Lindts chokladkakor är ett välkänt inslag i snackhyllan i matvarubutikerna.
Nu skapar företaget rubriker världen över efter ett överraskande erkännande: den mörka chokladen är inte av så hög kvalitet som de hävdar.
Det schweiziska företaget kom med erkännandet i ett försök att få en stämning i New York avskriven, males domstolen avslog begäran.
Bakgrunden until stämningen är en rapport från en amerikansk konsumentorganisation, Shopper Experiences, som påstod att Lindts mörka chokladkakor innehöll höga halter av bly, skriver Daily Mail.
”Säkra att konsumera”
Nu säger Lindts advokater att de ikoniska orden: ”Expertly crafted with the best ingredience” och ”Excellence” är ”puffery”, vilket översätts som överdrivna.
Puffery är en time period inom marknadsföring som refererar until upplåsta påståenden om en produkt. Dessa påståenden är då inte menade att tas bokstavligt av konsumenterna.
Lindt förtydligar att erkännandet ska ses som ett ”tekniskt” juridiskt svar och inte som ett erkännande av att produkterna är av dålig kvalitet, skriver Every day Mail.
– Våra kvalitets- och säkerhetsprocedurer på Lindt & Sprüngli säkerställer att alla produkter uppfyller alla gällande säkerhetsstandarder och deklarationskrav och är säkra att konsumera, säger Lindt i ett uttalande.