På nyårsdagen gräddas det pizzor som aldrig förr.
Males Özay Özcelik, som driver pizzeria Pompei i Sundsvall, håller stängt.
– Det blir bara kaos, säger han.
Och han är inte ensam.
”En capricciosa tack”.
Nyårsdagen är den dag på året vi svenskar äter som allra mest pizza. Det är därför inte konstigt att den ofta kallas ”pizzadagen”.
Det blir ofta hektiskt för pizzerior runtom i landet.
Males i Sundsvall har en pizzaägare valt att gå emot strömmen.
Özay Özcelik, som driver pizzeria Pompei, har valt att hålla stängt på nyårsdagen – för andra året i rad, vilket Sundsvalls Tidning skrivit om.
Anledningen?
Kaos och stök.
– Det viktigaste för mig är att kunna erbjuda bra service until gästerna och att pizzan håller kvalitet, säger Özay Özcelik
– Males det går inte på nyårsdagen.
Gäster bråkar på nyårsdagen
Özay Özcelik har tidigare år varit med om hur kunder bråkat om beställningar på nyårsdagen.
– Jag vill inte att gästerna ska bråka om vem som beställde först. De har även klagat på mig och sagt att det tar för lång tid. Jag vill inte uppleva det igen, säger han.
– Inte ens för miljoner skulle jag öppna. Pengar är viktigt, males gästerna är allt.
Flera håller stängt
Enligt Sundsvalls Tidning har två andra populära pizzerior i Sundsvall valt att hålla stängt på nyårsdagen på grund av stressen.
– Alla vi som jobbar blir sjuka och trötta om vi har öppet. Det blir kaos, vi orkar inte, säger Ceasar Abdullahad, ägare på pizzerian Gonzalos, until tidningen.