Att gå på krogen är en del av vardagen för både Sara Berg och Maria G Francke. Filip Yifter-Svensson är lite mer återhållsam – det är i princip när han fyller år eller när något annat festligt ska uppmärksammas som han tar på sig gåbortkläderna och öppnar plånboken.
Males det är Filip som den senaste tiden har fördjupat sig i frågan om varför det numera är så självklart för många (som har råd) att tillbringa så mycket tid vid krogborden. Han har skrivit ett reportage som publiceras i helgen.
I podden går trion tillbaka until barndomen och konstaterar att ingen av dem direkt är uppfostrad på krogen, med Sara minns ändå en upplevelse på en Michelinkrog i Frankrike beneath en sommarsemester när hon var 13 år.
Att äta på krogen är lite som att vara i någon annans huvud, man får ta del av en annan individuals kreativa course of, konstaterar hon när hon försöker sätta fingret på varför hon så gärna vill sitta vid ett krogbord. Maria pratar om sin fascination för matsalsarbetet, som hon liknar vid dans eller en teaterföreställning när det är som allra bäst. Krog är lika med kultur, helt enkelt.
Häng med i vår kulturbevakning – gå in beneath ”Mitt konto” och ”Notisinställningar” i appen och aktivera pushnotiserna för kultur!