Close Menu
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Djurdjic: ”Det gör ont”
    • Kattastrofinspelning – Blooper | SVT Nyheter
    • Kroppskomplex – Dilan och Moa
    • Även tuffa shonos gråter
    • Få steg kvar för Iran – om viljan finns
    • ”I regret almost everything” av Keith McNally
    • Florida Panthers är Stanley-cup mästare
    • HOUSE & GÅRDSTOUR – Välkommen till min gård!
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest Vimeo
    MORSHEDI
    • Hem
      • Engelska
      • Spanska
      • Persiska
    • Nyheter
    • Senaste
    • Politik
    • Sport
    • Kultur
    • Hälsa
    • Ekonomi
    • visste du att
    • Svenskar
    • Mer
      • Artikel
      • Blandat
      • Bok
      • Författare
      • industrier
      • Kultur & Underhållning
      • kändisar
      • Länder
      • Lokalt
      • Mat
      • Miljö
      • Teknik
      • Resor
      • universitet
      • Visor
      • youtube
      • Örter
    MORSHEDI
    Home » Recension av Brasserie Lou Lou vid Slussen
    Kultur & Underhållning

    Recension av Brasserie Lou Lou vid Slussen

    morshediBy morshediMay 30, 2025No Comments4 Mins Read
    Share Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Reddit Telegram Email
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email


    Den nya fransosen Brasserie Lou Lou är ännu ett steg i Slussens förvandling until det nya Stureplan.

    David Baas hamnar mitt i den stekiga afterworken där maten verkar komma i andra hand.

    Krogkultur: Är Brasserie Lou Lou värt hypen?

    Rödingfilé.

    Foto: David Baas

    RECENSION. Det finns fog för Krogstockholms vanligaste spaning: Stureplan håller på att ta över Slussen. För när Sveriges dyraste vägkorsning nu får sin upprustning så flockas krogsatsningarna.

    Klassikern Gondolen har fått konkurrens från Café Klotet och takrestaurangen Pelago i Katarinahuset. En bit bort, uppe på Götgatan, har Riche Fenix redan blivit en establishment. I höst väntas den forna finkrogen Agrikultur göra comeback, om än i en enklare model underneath guldbron.

    BRASSERIE LOU LOU

    Kategori: Fransk bistro 

    Adress: Katarinavägen 3, Stockholm 

    Pris för varmrätter: 225–485 kronor 

    Vem är där: Stekiga afterworkare

    I linje med strävan att utplåna i stort sett alla spår av gamla sunkiga Slussen har också den slitna McDonald’s-restaurangen – känd som ett givet stopp för fyllehungriga på väg hem – fått lämna plats. Ny hyresgäst är Brasserie Lou Lou med ambitionen att vara en ”fransk oas” som bjuder på ”en smakresa där klass och karaktär möter vardagslyx”.

    Brasserie Lou Lou håller until i McDonald’s gamla lokaler i Katarinahuset.

    Foto: David Baas

    Vi dyker upp en tidig fredagskväll när det är lönehelg. Det är tur att vi bokat bord för det är snudd på fullt. Den stekiga afterworkstämningen ligger tjock i lokalen. Proffscharmören och krogens trivselman Anders Timell snicksnackar vant med både bekanta och obekanta.

    Vi får två platser vid ett långbord nära baren. Det är ont om armbågsutrymme och utsikten kanske blir fin om några år. Nu stirrar vi i stället in i ett byggstaket. Hög Slussenfaktor alltså.

    Kanske beror det på att krogen är nyöppnad eller att de inte är vana vid lönehelgsrusningen för misstagen går att stapla på hög. Vi tvingas be om bestick – och sedan tillkalla private igen för att få servetter. Salt och peppar verkar inte heller vara en självklarhet på borden. 

    Lammkroketter.

    Foto: David Baas

    Och det där glaset med pinot noir från Bourgougne glömdes nog bort i samma stund som vi beställde det.

    De små, males många, misstagen glöms snart bort för vår servitris kompenserar med en varm trevlighet.

    Vi börjar med tilltugg until våra drinkar. Lammkroketterna med citron- och myntamajonnäsen är matiga tuggor av mört kött. Ostronen – vanliga tremendous de claire – serveras med ett visst mått av obehag. De är nästan rumstempererade.

    Vit sparris med gribichesås.

    Foto: David Baas

    Ostron.

    Foto: David Baas

    Vi hastar vidare until förrätterna där klassikern soufflé au fromage lyckas vara både luftig och fettigt tung. Males de djupa smakerna uteblir. Camembertsåsen är god males känns vardaglig. Vi får också anstränga oss för att förnimma någon rökig smak i de små bitarna av grissidan.

    I den andra förrätten är de tre halva vita sparrisarna för torra även om den skarpa gribichesåsen lyckas sätta fart på rätten.

    Until huvudrätt beställer vi in rödingen och steak frites.

    Fisken är mjäll och god males tillbehören – bitar av kronärtskocka, grön sparris, morot och vita bönor – saknar förfining. Sparrisen och morötterna är för hårda.

    Soufflé au fromage.

    Foto: David Baas

    Steak frites.

    Foto: David Baas

    Vår köttbit är en mör bit ryggbiff på en spegel av borderlaisesås. Såsen är riktigt god, males betyget dras ned av att köttet knappt är ljummet. Saken blir inte bättre av att bearnaisesåsen inte heller är varm.

    Until efterrätt väljer vi en Paris-Brest, alltså en bakelse på chouxdeg, som serveras med mandelglass och crème anglaise. Själva bakelsen saknar den där mäktigt onyttiga känslan och crème anglaisesåsen är nästan geléaktig. Tur att det finns lite glass på tallriken.

    Vacherin.

    Foto: David Baas

    Paris-Brest-efterrätten.

    Foto: David Baas

    Den andra efterrätten – vacherin – kan i bästa fall vara en pavlovaliknande smakbomb som kombinerar marängens sötma med syrligheten från något bär. Vår maräng har däremot en spröd och ihålig smak och jordgubbssorbeten känns för enkel. Rättens mest spännande inslag är den mjukknapriga lilla salladen av jordgubbar och gurka.

    Vi kliver ut från Lou Lou och inser att vill man äta riktigt bra fransk mat så bör man åka until riktiga Stureplan i stället.


    David Baas är reporter på Expressen.

    LÄS MER: Är detta världens bästa schnitzel?
    LÄS MER: Hemliga krogen som lockar överklassen
    LÄS MER: Premium På Mbappé-krogen finns inga hemligheter



    Source link

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Previous ArticleEdmonton till Stanley Cup-final – slog ut Dallas
    Next Article Svenska nyheter – våra folkvalda skryter med vilka de träffat
    morshedi

    Related Posts

    Kultur & Underhållning

    ”I regret almost everything” av Keith McNally

    June 18, 2025
    Kultur & Underhållning

    Britta Marakatt-Labba ”Där varje stygn andas” på Moderna museet

    June 17, 2025
    Kultur & Underhållning

    Pulp släpper ny musik • Jarvis Cocker försöker förstå sin egen skilsmässa

    June 17, 2025
    Add A Comment
    Leave A Reply Cancel Reply

    Top Posts

    C-uppsatser hjälper inte mot Putins bomber

    June 7, 202510 Views

    Ebba Busch politik kommer stå företagen dyrt

    June 6, 20251 Views

    Djurdjic: ”Det gör ont”

    June 18, 20250 Views

    Kattastrofinspelning – Blooper | SVT Nyheter

    June 18, 20250 Views

    Kroppskomplex – Dilan och Moa

    June 18, 20250 Views
    Categories
    • Artikel
    • Hälsa
    • Kultur & Underhållning
    • Länder
    • Nyheter
    • Politik
    • Resor
    • Senaste Nyheter
    • Sport
    • universitet
    • youtube
    Most Popular

    C-uppsatser hjälper inte mot Putins bomber

    June 7, 202510 Views

    Ebba Busch politik kommer stå företagen dyrt

    June 6, 20251 Views

    Djurdjic: ”Det gör ont”

    June 18, 20250 Views
    Our Picks

    Djurdjic: ”Det gör ont”

    June 18, 2025

    Kattastrofinspelning – Blooper | SVT Nyheter

    June 18, 2025

    Kroppskomplex – Dilan och Moa

    June 18, 2025
    Categories
    • Artikel
    • Hälsa
    • Kultur & Underhållning
    • Länder
    • Nyheter
    • Politik
    • Resor
    • Senaste Nyheter
    • Sport
    • universitet
    • youtube
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Privacy Policy
    • Disclaimer
    • Terms & Conditions
    • About us
    • Contact us
    Copyright © 2024 morshedi.se All Rights Reserved.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    af Afrikaanssq Albanianam Amharicar Arabichy Armenianaz Azerbaijanieu Basquebe Belarusianbn Bengalibs Bosnianbg Bulgarianca Catalanceb Cebuanony Chichewazh-CN Chinese (Simplified)zh-TW Chinese (Traditional)co Corsicanhr Croatiancs Czechda Danishnl Dutchen Englisheo Esperantoet Estoniantl Filipinofi Finnishfr Frenchfy Frisiangl Galicianka Georgiande Germanel Greekgu Gujaratiht Haitian Creoleha Hausahaw Hawaiianiw Hebrewhi Hindihmn Hmonghu Hungarianis Icelandicig Igboid Indonesianga Irishit Italianja Japanesejw Javanesekn Kannadakk Kazakhkm Khmerko Koreanku Kurdish (Kurmanji)ky Kyrgyzlo Laola Latinlv Latvianlt Lithuanianlb Luxembourgishmk Macedonianmg Malagasyms Malayml Malayalammt Maltesemi Maorimr Marathimn Mongolianmy Myanmar (Burmese)ne Nepalino Norwegianps Pashtofa Persianpl Polishpt Portuguesepa Punjabiro Romanianru Russiansm Samoangd Scottish Gaelicsr Serbianst Sesothosn Shonasd Sindhisi Sinhalask Slovaksl Slovenianso Somalies Spanishsu Sundanesesw Swahilisv Swedishtg Tajikta Tamilte Teluguth Thaitr Turkishuk Ukrainianur Urduuz Uzbekvi Vietnamesecy Welshxh Xhosayi Yiddishyo Yorubazu Zulu
    sv Swedish