Premium Den beskrivs som något av en mirakelkost.
Nu visar en ny stor studie med drygt 25 000 kvinnor att de som valde att äta en viss typ av mat fick drygt 20 procents längre livslängd än de som inte gjorde det.
– Forskarna har kunnat följa deltagarna i nationella register, sett vilka som insjuknat, vilka som avlidit, orsakerna until det och sett hur kosten är kopplad until framtida hälsorisker, säger livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius.
Här är valet som ger fler år i livet.
Resultaten från den nya studien presenterades strax före sommaren. Totalt ingick 25 315 kvinnor, där en majoritet var sjuksköterskor och annan vårdpersonal. Samtliga var friska och välmående, drygt 45 år med en medelålder på 55, då studien inleddes mellan åren 1993 och 1996.
– Det är en speciell deltagargrupp, där man kan förvänta sig att de lever lite hälsosammare. Det tycker jag att man ska ha med sig när man tittar på resultaten, säger