Tiramisu är en klassisk italiensk dessert som är en favorit bland många. Denna läckra dessert består av lager av mjuk ladyfingers doppade i kaffe, mellan lager av krämig mascarponeost och toppad med ett generöst strössel av kakao. Ursprungligen skapades tiramisu i regionen Veneto i Italien och har sedan dess blivit en populär efterrätt världen över.
För att göra en autentisk tiramisu, börja med att brygga en stark kopp espresso och låt den svalna. Sedan vispar du äggulor och socker tills det blir ljust och fluffigt. Tillsätt sedan mascarponeost och vispad grädde för att skapa en len och krämig fyllning. Doppa ladyfingers snabbt i den svalnade espresson och arrangera dem i botten av en type. Täck sedan med ett lager av den mascarponefyllningen och upprepa processen tills du har flera lager. Avsluta med att sikta över rikligt med kakao för att garnera.
Tiramisu är en perfekt avslutning på en italiensk middag eller bara som en läcker och dekadent efterrätt när som helst. Det är enkelt att göra och uppskattas av de flesta. Prova att göra din egen tiramisu hemma och imponera på dina gäster med denna utsökta dessert.
“Stanna uppdaterad genom att prenumerera på MORSHEDI”